Bekavac: “Šatori u Dubravi nemaju vodu i nužne instalacije, rizični su”

Šatori pred Kliničkom bolnicom Dubrava (KB) nemaju tekuću vodu i instalacije za struju i plin, pa bi rad u takvim uvjetima predstavljao rizik i za pacijente i za kolege, izjavio je za N1 anesteziolog Ivan Bekavac, koji je iz matične Klinike za dječje bolesti prebačen u Covid bolnicu KB Dubrava.

Opisao je rad u toj Covid bolnici. “To je ustrojavanje jedne nove jedinice intezivnog liječenja sa svim porođajnim mukama koje ima ustrojavanje tako sofisticirane medicinske opreme i ljudi, znanja, pacijenata, u prostor koji je potpuno prazan u kojem su nas dočekale bolesničke postelje, instaliranje plinova i struje”, kazao je.

“Morate znati da se to sve pripremalo istodobno s primitkom prvih pacijenata koji su bili u dramatičnom i životno ugrožavajućem stanju. Te su te rutinske aktivnosti pripreme aparature, morale biti u posebno žurnim i alarlmantnim uvjetima”.

Rekao je da je prekratko u KB Dubrava da bi mogao reći iz osobnog iskustva da je stanje u jedinicama intenzivnog liječenja u covid bolnici doista kako je jedan od liječnika rekao da mu je u tri mjeseca umrlo pacijenata više nego u cijeloj karijeri, ali: “Iz onoga što sam čuo od kolegica i kolega, vjerujem da je kolega nažalost u pravu i da veliki broj naših pacijenata ne preživi liječenje u jedinici intenzivnog liječenja.”

Komentiraj