Beijing Auto Show predstavio brojna koncept vozila za budućnost

Unsplash/Photos Hobby

Veliki broj azijskih i stranih kompanija je s nestrpljenjem dočekalo protekli vikend i otvorenje velikog sajma automobila u glavnom kineskom gradu Pekingu.

Izlagači su na Beijing Auto Showu prezentirali brojna koncept vozila, koja bi mogli vidjeti na cestama u budućnosti. Nakon odgode od pet mjeseci za ovo veliko tržište je predstavljeno 785 novih modela, od kojih su 82 bile premijere.

Posjetitelje i medije su posebno zadivili prvi put u javnosti otkriveni inovativni koncept automobili i specijalizirana vozila za razne namjene, njih 36. Ističe se helikopter jednosjed, koji je dizajniran prema modelu običnog drona s više elisa.

Ukupno 160 vozila raznih proizvođača promovira održive načine pogona, od elektromotora do suvremenih rješenja za vodikovo gorivo. U velikoj dvorani od 200 000 m² posjetitelje su dočekali i brojni zabavni sadržaji, kao što su simulatori i konzole.

Mediji ističu kako je ovo, otkada je izbila pandemija koronavirusa, prvo veće događanje ovakve vrste  od značaja za svjetsku automobilsku industriju.

Komentiraj