BEDEKOVIĆ: “U domu u Andraševcu nije bilo prijava o nepravilnostima”

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, još jdnom kazala da u domu za starije osobe u Andraševcu, gdje je u subotu u požaru smrtno stradalo šestero štićenika, u posljednje vrijeme nije bilo prijava o nepravilnostima te da inspektori u nadzor idu prema planu.

“Inspektori idu prema godišnjem planu inspekcija, s tim da odlaze i u izvanredne nadzore po prijavi. Prijava na rad tog obiteljskog doma u posljednjih godina nije bilo. Ne možemo znati da se odvijaju nepravilnosti ukoliko nemamo prijava o nepravilnostima. Bilo gdje, ne samo u domu”, rekla je novinarima Bedeković.

Za poštivanje zakonskih propisa, objasnila je, odgovoran je prije svega vlasnik takvog doma. “Poznato je da je dio objekta bio nelegalan, da za to nije imala dozvolu. Imala je dozvolu za samo 13 korisnika, a broj korisnika je bio iznad 40, dok za vrijeme požara nije bilo nikoga u prostoru u kojem su boravili štićenici. To su činjenice”, ponovila je ministrica.

Izdano je rješenje o zatvaranju Doma za starije i nemoćne “Zelena oaza”, kao i kaznena prijava protiv vlasnice doma. Dalje je, ističe Bedeković, na nadležnim institucijama da odrade svoj posao.

Komentiraj