Bečki Hofburg bio evakuiran zbog prijetnje bombom

Dio bivše carske palače u Beču u kojoj se nalazi ured austrijskog predsjednika bio je evakuiran zbog prijetnje bombom, a predsjednik Alexander Van der Bellen (foto) odveden na sigurno, rekli su u srijedu glasnogovornici policije i predsjednika.

Policija je pregledala Hofburg i kasnije priopćila da je prijetnja bila lažna.

E-mailom je stigla prijetnja Hofburgu, velikom kompleksu koji uključuje brojne salone, sjedište Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE), a privremeno i prostore za raspravu donjeg doma austrijskog parlamenta.

“Prijetnja je stigla mailom… protiv samog Hofburga”, rekao je glasnogovornik policije. “Evakuacijske mjere su izvedene, a područje ispražnjeno.”

Van der Bellen, bivši čelnik Zelenih čija je uloga uvelike ceremonijalne naravi, evakuiran je, potvrdio je ranije njegov glasnogovornik.

Dio kompleksa u kojem se privremeno nalazi parlament dok se zgrada u blizini renovira, nije evakuiran, rekao je glasnogovornik parlamenta. To područje nalazi se na suprotnom kraju palače.

Uredi čelnika austrijske vlade, konzervativnog kancelara Sebastiana Kurza, nalaze se s druge strane trga i nisu dio Hofburga. Na televizijskim snimkama vidjelo se kako je policija zapečatila trg.

Komentiraj