Bečki bal, gala svečanost koja će ugostiti prestižne austrijske umjetnike, održat će se u Hrvatskom državnom arhivu u subotu, 17. lipnja. Ovaj kulturno-zabavni događaj organizira Lions klub Zrinjevac uz podršku Lions kluba Zagreb. U godini prijateljstva Austrije i Hrvatske, bal predstavlja bečki spoj glazbe, plesa, profinjenosti i kulturnog sadržaja. Eleganciju Bečkog bala koja je oduševila cijeli svijet, u Zagrebu će oživjeti umjetnici plesnog centra Wiener Tanzkomitee te orkestar Original Wiener Straus Cappelle. Ovim događajem Zagreb će se pridružiti New Yorku, Šangaju, Rio de Janeiru te drugim metropolama diljem svijeta u kojima je održan taj Bal.

‘’Zagreb iz mjeseca u mjesec niže sjajne rezultate, a posebno bilježimo porast dolazaka i noćenja gostiju iz Austrije. Zato nam je iznimno drago što možemo ugostiti taj uistinu važan kulturni i umjetnički događaj. Upravo kulturni turizam u Europi ostvaruje više od 40 % svih turističkih kretanja. U tom smislu posebno podržavamo projekte vezane za kulturu. Bal dokazuje uske veze Grada Zagreba i Grada Beča na kulturnom planu’’, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld. Međunarodna udruga Lions djeluje diljem svijeta već sto godina, a prvi hrvatski Lions klub osnovan je 1990. godine. Svojim humanitarnim akcijama u proteklih 26 godina prikupio je više od 20 milijuna kuna koje su utrošene za najpotrebitije humanitarne svrhe u Hrvatskoj.

‘’S obzirom na to da Lionsi cijelog svijeta slave 100 godina djelovanja, Lions klub Zrinjevac odlučio je u Zagrebu organizirati prvi originalni Bečki bal koji je humanitarnog karaktera. Dio prihoda od prodanih ulaznica namijenjen je za Udrugu slijepih Zagreb, odnosno za samozaposlenje slijepih i slabovidnih osoba. Glazba spaja ljude i širi veselje, organizirali smo Bečki bal kao savršenu priliku za okupljanje ljudi koji će nam pomoći prikupiti sredstva za pomoć potrebitima’’, izjavila je Vesna Boinović Grubić.

Komentiraj