Bećirović: “Vrijeme je da Putinov vazal dobije odlučan odgovor sa Zapada”

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović u petak je najoštrije osudio odluku Vlade Republike Srpske o miješanju u vanjsku politiku države Bosne i Hercegovine i donošenju ‘tragikomične odluke o prekidu odnosa s diplomatima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini’.

Bećirović je naglasio kako je samo država Bosna i Hercegovina nadležna za usmjeravanje vanjske politike i nastavit će saradnju s saveznicima i njihovim diplomatima.

“Nakon najnovije skandalozne odluke Dodikova režima u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina će nastaviti još intenzivniju i snažniju saradnju sa Zapadom”, poručio je te dodao kako je krajnje vrijeme da politički vazal Putinova režima Milorad Dodik dobije jedinstven i odlučan odgovor Zapada i proeuroatlantskih snaga u Bosni i Hercegovini.

“Vrijeme je da se zajedno suprotstavimo političkom zlu koje otvoreno prijeti miru i sigurnosti svih ljudi u Bosni i Hercegovini i regiji”, kazao je Denis Bećirović, kako prenosi Avaz.

Dodik: Prekidamo sve kontakte s američkom i britanskom ambasadom u BiH

Komentiraj

nacional banner
nacional banner