BBC zaustavio snimanje novih epizoda Top Geara nakon nesreće Andrewa Flintoffa tijekom snimanja

BBC je objavio da je zaustavio najnoviju seriju Top Geara nakon što je voditelj Andrew “Freddie” Flintoff ozlijeđen u nesreći tijekom snimanja. Voditelj se ozlijedio u prosincu na testnoj stazi Top Geara na aerodromu Dunsfold Park u Surreyu. BBC je rekao: “U ovim okolnostima, smatramo da bi bilo neprikladno nastaviti sa snimanjem serije 34.”

Televizijska kuća je rekla da će odluka o tome kako najbolje nastaviti biti donesena kasnije ove godine.

Nakon nesreće koja se dogodila 13. prosinca, bivši engleski igrač kriketa dobio je liječničku pomoć na mjestu događaja prije nego što je odveden u bolnicu na daljnje liječenje. BBC je u priopćenju rekao: “Iskreno smo se ispričali Freddieju i nastavit ćemo ga podržavati u njegovom oporavku.

“Razumijemo da će ovo prekid emisije biti razočaravajuće za obožavatelje, ali to je prava stvar koju treba učiniti, a mi ćemo kasnije ove godine procijeniti kako je najbolje nastaviti.”

Odluka je također utjecala na produkcijski tim, rekao je BBC, dodajući da će biti sigurnosnih pregleda sigurnosti, koju će provesti neovisna treća strana.

BBC Studios, koji producira emisiju, također je proveo vlastitu istragu nesreće.

Glasnogovornik Izvršnog tijela za zdravlje i sigurnost (HSE), nacionalnog regulatora za sigurnost na radnom mjestu u Engleskoj, Walesu i Škotskoj, rekao je: “Završili smo naše izvide o ovom incidentu i nećemo dalje istraživati.” Podrazumijeva se da okolnosti incidenta nisu ispunile prag za daljnju istragu. Regulator može pokrenuti kazneni progon protiv poslodavaca ako je osoblje pretrpjelo ozbiljne ozljede ili umrlo na radu.

Philippa Childs, čelnica Bectua, sindikata radnika u kreativnim industrijama, izjavila je za BBC: “Dobrobit ekipe na setu je najvažnija, a kritične produkcije imaju stroge politike i procedure za zaštitu fizičkog i mentalnog zdravlja freelancera.

“Proizvodnja mora osigurati da ispunjava najviše sigurnosne standarde i, ako se dogodi incident, mora osigurati da se nauče lekcije i da se radnoj snazi ​​pruži odgovarajuća podrška.”

Top Gear, jedan od najuspješnijih i najuspješnijih programa BBC-a, imao je niz različitih voditelja od 2002. godine.

Prosinačka nesreća nije bila prva koju je Flintoff doživio otkako je prvi put počeo voditi seriju. Otac četvero djece zabio se u štand na tržnici u Mansfieldu u Nottinghamshireu u veljači 2019. godine. U rujnu iste godine također se sudario tijekom drag racea dok je snimao na Elvington Airfieldu u Yorkshireu, ali je prošao neozlijeđen. U lipnju 2022. Flintoff se utrkivao u bobu na stazi u Norveškoj kada se prevrnuo, ali je ponovno iz nesreće prošao neozlijeđen.

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner