BAUK: “Zahvaljujem trojici iz većine…”

hina

Sabor je danas izabrao nove članove Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, no nije izabrao novu predsjednicu jer je Nataša Novaković je dobila 75 glasova, a Dalija Orešković 46, izvještava N1 televizija.

Za izbor predsjednice bilo je potrebno dobili natpolovičnu većinu svih zastupnika, što je 76, a to znači da je Novaković nedostajao samo jedan glas.

“Nadam se da će to na drugom glasovanju biti izabrana predsjednica”, kazao je kratko nakon glasovanja HDZ-ovac Branko Bačić.

SDP-ovac Arsen Bauk nahvalio je rad Dalije Orešković kao predsjednice Povjerenstva, a potom je uputio kritiku HDZ-u zato što je nisu ponovno izabrali.

“Ovo je apsurdna situacija. Poruka glasovanja je nemojte raditi svoj posao, a ako ga radite nemojte se zamjerati HDZ-u”, kazao je Arsen Bauk te dodao da je najviše kritika Dalija Orešković dobila od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a manje od HDZ-a.

Na pitanje što očekuje kod drugog glasovanja, Bauk je rekao da vjeruje da će zastupnici SDP-a glasovati kao i prvi puta, za Daliju Orešković. “Zahvaljujem trojici iz parlamentarne većine koji su glasovali tako kako su glasovali i omogućili nam novo glasovanje”, kazao je Bauk.

Na konstataciju da su svi oporbeni zastupnici bili na glasovanju, da bi Orešković bila ponovno izabrana, Bauk je kazao da ne bi, jer je bilo šest nevažećih glasova.

Komentiraj