BAUK: “Začudio bih se da bi Milanović izabrao nekoga tko ima homofobne stavove”

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk u petak je gotovao u ‘Newsroomu’ N1 televizije, gdje je komentirao aktualne političke teme.

Bauk se osvrnuo na imeovanje Jadranke Žarković za savjetnicu za odgoj i obrazovanje predsjednika Zorana Milanovića. “Ja bih se vrlo začudio da bi Milanović izabrao nekoga tko ima homofobne stavove. Bilo bi dobro da to sama savjetnica razjasni, da vidimo ima li ona jasne stavove o tom segmentu ljudskih prava, a ako ima neka se toga drži, neka tako savjetuje predsjednika, a ako ga bude savjetovala drugačije od onoga kako je on u kampanji govorio, neka joj se zahvali”, smatra Bauk.

Danas je u Saboru ponovno bilo burno, a glasanje o Zakonu o popisu stanovništva odgođeno je zbog neprihvaćanja amandmana Kluba zastupnika nacionalnih manjina. Bauk kaž da se dogodila ‘greška u koracima’ ili predsjednika Sabora ili voditelja parlamentarne većine odnosno predsjednika Kluba HDZ-a.

“Predsjednik Kluba HDZ-a je dopustio da svjedočimo nečemu što bi se moglo slobodno reći raspadu parlamentarne većine. Zakon očito nije bio toliko ključan kada ga se nije izglasalo. No, osim Zakon o popisu stanovništva, ni Zakon o proglašenju Grada Vukovara mjestom posebnog pijeteta također nije bio na rasporedu za glasanje”, rekao je.

“Ako se radi o ozbiljnom prijeporu zastupnika HDZ-a i kluba zastupnika nacionalne manjine, onda idemo na izbore”, kaže Bauk i dodaje da je ovo bilo pokazivanje mišića jer je HDZ odbio amandmane koje je predložio klub zastupnika nacionalnih manjina. Smatra da većina postoji, ali je trenutno nefunkcionalna jer se ne mogu donositi zakoni.

Komentiraj