BAUK ‘Za promjenu, spremni smo za borbu s drugima’

HINA/ Daniel KASAP

U utorak poslije podne u sjedištu stranke na Iblerovu trgu, uoči nastavka sjednice Hrvatskog sabora, okupili su se članovi Kluba zastupnika SDP-a na sjednici koja nije trajala ni deset minuta, a predsjednik Kluba Arsen Bauk izjavio je da su spremni za saborsku raspravu o poreznoj reformi.

Nakon sastanka predsjednik Kluba zastupnika Arsen Bauk kratko je izvijestio da će “naglasak ovaj tjedna biti u četvrtak na devet zakona koji se tiču porezne reforme”.

“Nadamo se da vladajuća većina neće objediniti raspravu o svih devet zakona u jednu, nego da će se, sukladno njihovu sadržaju, raspravljati u nekoliko grupa. Bit će dovoljno prilike da iznesemo svoje stavove i spremni smo na borbu u Saboru, za promjenu – s drugima, a ne između sebe”, poručio je Bauk.

Unatoč tenzijama i sukobima u stranci, kao i međusobnim javnim prozivkama između predsjednika stranke Davora Bernardića i nezadovoljnika načinom na koji upravlja strankom, od kojih je veliki dio među saborskim zastupnicima, na sjednici Kluba zastupnika o tome nije bilo riječi.

Nije se govorilo ni o izboru predsjednika Kluba, oko čega su se u SDP-u također javno sukobljavali, posebice nakon što je Bernardić zatražio da se ispoštuje odluka Predsjedništva da on preuzme i vođenje Kluba zastupnika, tako da će na čelu SDP-ovih parlamentaraca do daljnjega ostati Bauk.

Komentiraj