Bauk u Sabor došao s flasterom na ustima

Screenshot/N1

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk u ponedjeljak je na sjednicu Sabora stigao s flasterom na ustima i pokazujući pet prstiju, koliko su dana zatvora dobili oni koji su u subotu vrijeđali Janicu Kostelić u Supetru, javlja N1. Na flasteru je bio lik Spužva Bob Skockanog, za kojeg je Bauk rekao da je ‘jedan renomirani splitski političar’.

“Jasno je da je ovo prvi put da se zbog verbalnih uvreda, ne prijetnji, političkoj dužnosnici određen pritvor tako da i vi kad sljedeći put budete postavljali premijeru pitanje, pazite kako ćete ga pitati da ne bi i vi završili na hlađenju”, rekao je Bauk reporteru N1 Hrvoju Krešiću, koji je već u nekoliko navrata imao ‘situaciju’ s premijerom.

Bauk je podsjetio da je u povijesti već bilo slučajeva vrijeđanja političara nakon čega se nije išlo u zatvor. “Ali, ono to vrijedi za navijače, ne vrijedi za druge. Pravna posljedica je trebala postojati, ai ne zatvor. Postoji granica između uvrede i prijetnje i nju bi trebalo pravno definirato. Ovako ostaje pitanje kaoliko bi netko dobio da kaže nešto tako premijeru, predsjednici države, predsjedniku Sabora ili meni kao saborskom zastupniku”, objasnio je Bauk.

Komentiraj