Bauk: ‘Siguran sam da nijedan naš ministar neće morati otići zbog sumnje na korupciju’

Bivši SDP-ov ministar gospodarstva Arsen Bauk otkrio je da bi izborne liste mogle biti objavljene nakon sjednice glavnog odbora, 13. lipnja, a prilikom gostovanja u RTL Danas naglasio da je SDP već jednom pokazao kako se zemlja izvlači iz krize i spremni su to ponoviti jer je nadolazeća kriza veća od one iz 2008. Kao prve poteze ističu spas gospodarstva i poticanje investicija.

Bauk je aktivirao mandat u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije jer, kako kaže nakon raspuštanja Sabora, ima vremena biti u Skupštini, ali također ističe da kao županijski vijećnik želi da građani što prije čuju istinu o stanju u domu za starije u Vukovarskoj ulici u Splitu.

“Nadležna ministarstva nam skrivaju inspekcijski izvještaj koji su napravili, a vjerujem i da će prvi na listi HDZ-a u 10. izbornoj jednici, gospodin Beroš, učiniti sve da građani koje želi zastupati u Saboru, čuju punu istinu o toj temi”.

U desetoj izbornoj jedinici protiv Beroša

“Sučelit će se strane i stranačke liste. Čini mi se da se naša lista i lista HDZ-a ne obraćaju istim glasačima. Mi ćemo u našoj argumentaciji zašto smo bolji od njih, kod neodlučnih glasača koristiti činjenicu da ne znamo punu istinu o domu u Splitu gdje je umrlo 18 štićenika, a da nitko nije podnio ni političku odgovornost”, rekao je Bauk za RTL.

“Restart koalicija planira uvođenje pravednijeg poreznog sustava koji će, odisati socijaldemokracijom”

“To znači solidarnost sa slabijima, oni koji imaju više, moraju više doprinijeti. Činjenica je da će zbog koronakrize najveći izazov biti u dijelu gospodarstva. Mi smo predstavili gospodarski program. Vjerujem da ćemo voditi Hrvatsku bolje nego HDZ, a sasvim sigurno da naš nijedan minisstar, a ne njih 11, neće morati otići zbog sumnje na korupciju”, zaključio je Bauk.

 

 

Komentiraj