Bauk: “SDP-ovim ‘nestranačkim komentatorima’ treba omogućiti da to i budu”

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk kazao je da članovima stranke koji “u javnosti dijele svoje nezadovoljstvo i ponašaju se kao nestranački komentatori”, stranka treba omogućiti da to i budu – “nestranački komentatori”.

Sjednica stranke na kojoj je usvojen prijedlog stranačkog predsjedništva o raspuštanju organizacija u Zagrebu i Slavonskom Brodu te smjeneivodstva SDP-a Međimurske županije nije uopće bila dramatična i unaprijed se znalo o čemu će se raspravljati, kazao je Bauk za N1. Raspuštanja su obavljena “zbog loših izbornih rezultata i pogoršanih unutarstranačkih odnosa”, precizirao je. “Ponekad se nađe poneki član koji doprinosi slabljenju stranke. Siguran sam da će SDP u Zagrebu imati više članova nego Možemo!”, ustvrdio je Bauk.

“SDP je ponovio najveći postotak pobjeda tamo gdje smo bili vlast, od 22 grada dobili smo 20, i još neke nove”, rekao je.

Govoreći o pregovorima s Možemo! u Zagrebu, rekao je da su “koalicija ili opozicija” jedine opcije za SDP. “Možemo! nam nije stranka s nespojivim ideološkim predznakom. Koalicija mora imati precizirana pravila, da imamo predsjednika Skupštine ne treba nužno biti uvjet. O tome će se raspravljati u ponedjeljak poslije podne. Ja sam za participaciju SDP-a u vlasti u Zagrebu”, rekao je Bauk.

Možemo pokazuje uzlazni trend, dok SDP pokazuje silazni. “Koliko se govori u našem silaznom trendu već bi trebali biti u minusu”, konstatirao je.

“U ovom trenutku fokus je na Gradu Zagrebu. Kako će biti u budućnosti ovisi o našem radu i njihovom radu (Možemo!). Ako je pitanje bi li želio da zajedno srušimo HDZ, nadam se da je zajednički odgovor da, a pitanje je tko će dati veći doprinos”, komentirao je.

SDP je u odnosu na 2017. ostvario isti, ako ne i bolji rezultat, a najbolji primjer je Rijeka, kaže Bauk.

“Onog trena kada se donesu odluke na sjednici i svi zajedno krenu u provođenje odluke i donošenje novih odluka, imamo šanse. Ako krenu daljnja istupanja kolega koji u javnosti dijele svoje nezadovoljstvo i ponašaju se kao nestranački komentatori, stranka im treba omogućiti da budu nestranački komentatori”, zaključio je.

 

Komentiraj