HINA / Denis CERIĆ

Bauk prijedlog Obiteljskog zakona nazvao ‘nasiljem nad obitelji’

Nacrt novog Obiteljskog zakona izazvao je žestoke kritike oporbenih saborskih zastupnika. Arsen Bauk nazvao ga je ‘nasiljem nad obitelji’, a Bojan Glavašević premijeru Andreju Plenkoviću poručio je da odluči želi li graditi ‘suvremenu ili paleolitsku Hrvatsku’.

“Nacrt Obiteljskog zakona dostavljen je koalicijskim parterima HDZ-a. Ili će ga oni ispraviti, ili će zajedno s njima sjediti i odbijati tisuće amandmana koje ćemo im priuštiti. Naša je dužnost da svim demokratskim sredstvima spriječimo ovo nasilje nad obitelji”, napisao je Bauk na Facebooku.

https://www.facebook.com/arsen.bauk/posts/2089251894423615

“Ako ovakav zakon, koji jasno smanjuje dosegnutu razinu prava LGBT osoba u Hrvatskoj, bude izglasan u Saboru, SDP će sigurno tražiti ocjenu ustavnosti. Gospodin premijer neka izvoli odlučiti želi li graditi suvremenu ili paleolitsku Hrvatsku”, poručio je Glavašević preko Twittera.

Na Twitteru se oglasila i bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Izvanbračni parovi po novom Obiteljskom zakonu moći će posvajati djecu samo “ako postoje opravdani razlozi na strani djeteta”. Kao da se uvijek nisu propitivali opravdani razlozi i kao da se ne zna da je za dijete sve bolje od doma i da se tu radi o ljubavi. Kad sam, kao ministrica obitelji, sudjelovala u pisanju Obiteljskog zakona i njegovih izmjena, razmišljala sam o tome kako se taj zakon odnosi baš na svakoga od nas. I da se u njemu mora ogledati poštovanje prema svakoj osobi. I da taj zakon mora biti za ljude”, napisala je Kosor.

Komentiraj