Nacrt novog Obiteljskog zakona izazvao je žestoke kritike oporbenih saborskih zastupnika. Arsen Bauk nazvao ga je ‘nasiljem nad obitelji’, a Bojan Glavašević premijeru Andreju Plenkoviću poručio je da odluči želi li graditi ‘suvremenu ili paleolitsku Hrvatsku’.

“Nacrt Obiteljskog zakona dostavljen je koalicijskim parterima HDZ-a. Ili će ga oni ispraviti, ili će zajedno s njima sjediti i odbijati tisuće amandmana koje ćemo im priuštiti. Naša je dužnost da svim demokratskim sredstvima spriječimo ovo nasilje nad obitelji”, napisao je Bauk na Facebooku.

Nacrt Obiteljskog zakona dostavljen je koalicijskim parterima HDZ-a. Ili će ga oni ispraviti, ili će zajedno s njima…

Objavljuje Arsen Bauk5. travnja 2018

“Ako ovakav zakon, koji jasno smanjuje dosegnutu razinu prava LGBT osoba u Hrvatskoj, bude izglasan u Saboru, SDP će sigurno tražiti ocjenu ustavnosti. Gospodin premijer neka izvoli odlučiti želi li graditi suvremenu ili paleolitsku Hrvatsku”, poručio je Glavašević preko Twittera.

Na Twitteru se oglasila i bivša premijerka Jadranka Kosor.

“Izvanbračni parovi po novom Obiteljskom zakonu moći će posvajati djecu samo “ako postoje opravdani razlozi na strani djeteta”. Kao da se uvijek nisu propitivali opravdani razlozi i kao da se ne zna da je za dijete sve bolje od doma i da se tu radi o ljubavi. Kad sam, kao ministrica obitelji, sudjelovala u pisanju Obiteljskog zakona i njegovih izmjena, razmišljala sam o tome kako se taj zakon odnosi baš na svakoga od nas. I da se u njemu mora ogledati poštovanje prema svakoj osobi. I da taj zakon mora biti za ljude”, napisala je Kosor.

Komentiraj