Brački vatrogasci ovog su tjedna po prvi puta u svojoj povijesti krenula je pomoći gasiti požar koji je bijesnio splitskim područjem. Kartu za trajekt vatrogasci su uredno platili.

Povratak džedaja – Prva vatrogasna dislokacija na kopno u povijesti bračkog vatrogastva se vratila doma živa i zdrava….

Posted by Vatrogasci Supetar on 18. srpnja 2017

SDP-ov saborski zastupnik Arsen bauk u srijedu je na svom Facebook profilu objavio zahtjev kojeg je prije četiri mjedeca poslao Saboru, u kojem traži da se policajci, vatrogasci, vojska, Hitna pomoć i HGSS oslobode plaćanja trajektnih karata.

“Prije skoro četiri mjeseca, onda kad je trebalo misliti o protupožarnoj sezoni, predložio sam Saboru zaključak kojim bi se, barem simbolično, pomoglo vatrogascima i jedinicama lokalne samouprave na otocima, da ne moraju plaćati trajektnu kartu. Vladajući su taj zaključak odbili.

Nakon svega, zahvala svim ljudima koji su sudjelovali u gašenju velikog požara, analize mogu pokazati je li bilo propusta u sustavu, ali jedno je jasno – u sustavu civilne zaštite nekad je bila popularna akcija “Ništa nas ne smije iznenaditi” (NNNI).

U ovim okolnostima, jedan je političar dao sasvim novo značenje toj kratici i ona sada znači “Ništa nas neće impresionirati””, napisao je Bauk.

Prije skoro četiri mjeseca, onda kad je trebalo misliti o protupožarnoj sezoni, predložio sam Saboru zaključak kojim bi…

Posted by Arsen Bauk on 19. srpnja 2017

Komentiraj