BAUK “Predsjednici novac za navijačke aktivnosti”

SDP-ov Arsen Bauk uoči saborske rasprave o proračunu, iznio je amandman na proračun, koji se tiče predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, javlja N1.

Baukov je prijedlog da se amandmanom Državnom uredu za sport uzme 20 tisuća kuna, koje bi se preusmjerile na Ured predsjednice za novu stavku – Navijačke aktivnosti i rekviziti.

“2018. ostat će upamćena po povijesnim uspjesima hrvatskih sportaša, ali i po značajnom sudjelovanju predsjednice Republike Hrvatske u njihovom obilježavanju. Hrvatski sabor bi prihvaćanjem ovog amandmana jasno i nedvosmisleno izrazio potporu predsjednici u daljnjim aktivnostima sličnog tipa, posebno imajući u vidu da će se i tijekom 2019. godine održati niz značajnih međunarodnih sportskih manifestacija na kojima se mogu očekivati uspjesi hrvatskih sportaša, a posebno ako se ima u vidu da je 2019. ujedino i predizborna godina, te da postoji velika vjerojatnost da će se iste iskoristiti u pretkampanji tako da će osim nazočnosti finalnim utakmicama vjerojatno postojati i potreba i za polufinalnim utakmicama, a možda i u fazi natjecanja po skupinama”, rekao je SDP-ovac.

Komentirao je i izjavu predsjednice, koja je na pitanje hoće li ići u London, na odlučujuću nogometnu utakmicu skupine Lige nacija, kad su igrale Hrvatska i Engleska, kazala da ne zna hoće li imati sredstava, obzirom da ide i na finale Davis cupa.

“Kao što se vidi iz izjave, predsjednica zbog proračunskih ograničenja morala je propustiti odlučujuću utakmicu, a rezultat je poznat, izgubili smo 2:1. Kako se tijekom sljedeće godine održavaju, između ostalih, i svjetsko rukometno, košarkaško, vaterpolsko i atletsko prvenstvo te još niz europskih i svjetskih ekipnih i pojedinačnih natjecanja, nužno je izdvojiti posebnu stavku za ove aktivnosti”,rekao je Bauk.

Komentiraj