Bauk: “Orešković i Puljak su dobile medijsku pozornost, u čemu im je predsjednik svesrdno pomogao”

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk u četvrtak je u Saboru komentirao izjave predsjednika Zorana Milanovića o zastupnicama Daliji Orešković i Marijani Puljak.

Milanović je u srijedu, podsjetimo, Orešković i Puljak nazvao “samodopadnim narikačama”.

‘Diplomatska berba’: Milanović: “Orešković i Puljak su kao Thelma i Louise, samodopadne narikače”

Na novinarsko pitanje kako doživljava napade predsjednika na te dvije saborske zastupnice, Bauk je odgovorio: “Isto kao što doživljavam njihove napade na njega. Dakle, meni je malo čudno da zastupnici opozicije koji su u opoziciji Vladi, ne predsjedniku, idu tamo gdje idu ministri i uopće to ne spomenu. Nego spomenu predsjednika Republike”, rekao je Bauk, kako prenosi N1.

Dodaje da je to jedna politička utakmica s nekim potezima koji su njemu, sa strane kolegica, neshvatljivi. “Ali to je njihovo pravo, da na takav način djeluju. Evo sad su dobile dodatnu medijsku pozornost u čemu im je predsjednik svesrdno pomogao”, smatra Bauk.

Orešković je u srijedu kazala da je nju na čelo Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa imenovala Vlada, tj. većina u Saboru, ne tadašnji premijer Milanović. Rekla je i da joj nije jasno zašto Milanović govori kako ju je on imenovao na poziciju.

“Tadašnji premijer bio predsjednik stanke koja je držala većinu u Saboru i bez političke odluke te stranke ona siguno ne bi bila izabrana. Ne znam je li vam to treba nacrtati. Predsjednik HDZ-a koja je najveća stranka u Saboru je predsjednik Vlade Plenković i sasvim sigurno bez političke odluke te stranke ne bi niti gospođa Novaković mogla biti izabrana, je li tako? Za povjerenstvo za odlučivanje o sukobu intresa u tajnom su glasovanju u prošlom sazivu odlučivali samo članovi parlamentarne većine i s njihovim glasovima je izbrana Novaković. Zašto mislite da je bilo drugačije kad je gospođa Orešković izabrana? Mislim da se ona pravi malo ovako kao da ne zna na koji način je došlo od odluke o njenom izboru”, zaključio je Bauk.

Komentiraj