HINA / Denis CERIĆ

BAUK “Ne bude li sutra dogovora, imat ćemo još jedan urnebesan dan”

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk komentirao je u četvrtak za Dnevnik Nove TV poteze koje će njegova stranka povući u Saboru. Bauk navodi kako će SDP ponuditi konstruktivno rješenje, s obzirom da nema parlamentarne većine.

“Vjerujem da ćemo pronaći izlaz bar iz ovog dijela parlamentarne krize. Poslovnik poznaje potpredsjednike Sabora, znači u tom krugu treba tražiti rješenje. Naš stav je da ova situacija nije pokrivena Poslovnikom i način kako premostiti situaciju iznijet ćemo sutra na sjednici Odbora”, rekao je Bauk dodajući da će imati još jedan ‘urnebesan dan’ ne dođu li do dogovora.

Tvrdi kako će o interpelaciji HNS-a odlučiti stranačka tijela. Dodao je i kako se neće ići u razgovore s Mostom u smislu formiranja zajedničke Vlade. Komentirao je i Tomislava Sauchu, bivšeg SDP-ovca koji je u Saboru danas glasao protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića.

“Saucha nije više član kluba SDP-a. Mislim da su njegovi razlozi više manje svima jasni, što se tiče indicija. U ovom trenutku imamo manjinsku vladu”, rekao je.

Bauk je zaključio kako sutra kreću sa stavom da nema parlamentarne većine i da su izbori najbolje rješenje.

Komentiraj