Bauk: “Milanovićev stil je takav da mnogi ne razumiju kad nekoga napada, a kad brani”

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru Arsen Bauk u utorak se gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije osvrnuo na osnivanje saborskog istražnog povjerenstva, kao i nedavno održane unutarstranačke izbore u SDP-u.

Govoreći o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva, kazao je kako su na dva-tri sastanka koja su imali do zadnje riječi usuglasili tekst prijedloga za osnivanje koji će danas uputiti u proceduru. “Ja sam u petak s tekstom upoznao i predstavnike vladajuće većine. Trudili smo se napraviti odluku koja zadovoljava ona zakonska ograničenja koja ima Zakon o istražnim povjerenstvima. Nismo se bazirali na konkretnim slučajevima već želimo utvrditi slabe točke u sustavu. Također, treba vidjeti trebaju li i kada najviši državni dužnosnici biti upoznati s činjenicom da se protiv njih vodi istraga”, kazao je Bauk.

Dodao je da će danas, kad predstave prijedlog, biti jasno koja je intencija istražnog povjerenstva. Ističe i da je uvjeren da će ovo istražno povjerenstvo početi raditi.

Komentirao je i posljednjih dana nezaobilaznu temu, istupe predsjednika Zorana Milanovića. Bauk kaže da je Milanovićev stil izražavanja takav da mnogi ne razumiju kad nekoga napada, a kad nekoga brani. Upitan jesu li istupi vezani uz Daliju Orešković, Marijanu Puljak i Radu Borić bili napadi, Bauk odgovara: “Njih je napao. Osim gospodina Tomaševića koji je također dobio kompliment da je puno manje nekorektan. Mislim da je smisao svega ovoga, a ispadam na neki način njegov odvjetnik u javnosti i nadam se da neće to komentirati na Facebooku. Može se intrpretirati da sam ja prvi koji ga je pod navodnicima napao kad sam rekao da pazi s kime se druži, iako nije to tako”.

Ističe kako misli da Zoran Milanović u bitnim pitanjima, a to su vrijednosni i drugi stavovi, itekako drži stranu ljevici. “Ove sitne čarke ću ostaviti sa strane. Mislim da su hrvatski građani dobro izabrali predsjednika. Mi pamtimo i odlazak iz Okučana zbog HOS-ovog znaka i pamtimo brojna njegova zalaganja za manjine dok je bio premijer”, kazao je.

Komentiraj