Novi predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskome saboru Arsen Bauk rekao je kako vjeruje da će zajedno s novim potpredsjednicima Sabinom Glasovac i Gordanom Marasom pridonijeti većoj vidljivosti rada Kluba koristeći sva sredstva parlamentarne borbe.

“Koristit ćemo sva Poslovnikom dopuštena sredstva parlamentarne borbe. Način na koji ćemo ih koristiti ovisit će o trenutnoj situaciji”, rekao je Bauk.

Rekao je da neće ostati na mjestu predsjednika Odbora za pravosuđe.

Na upit što znači povratak povjerenja u socijaldemokraciju, Bauk je rekao kako SDP u nizu izbora osvaja više od 33 posto glasova, ali je jedino 2011. godine to bilo dovoljno da sastave vlast. Vjeruje da građani nisu izgubili povjerenje u SDP ni u socijaldemokraciju, a stranka će se, kazao je, boriti za njihovo povjerenje u to da SDP može bolje voditi zemlju. “Dva mjeseca rada Vlade pokazala su puno improvizacije, loših prijedloga i puno loših poteza”, rekao je Bauk.

Novo vodstvo SDP-ova saborskoga kluba Zlatko Komadina komentirao je kao dobar potez predsjednika stranke. Što se povratka povjerenja u socijaldemokraciju tiče, rekao je kako to u okružju neoliberalizma nije lako, ali se ne smije odustati.

Današnji sastanak stranačkog vrha u Novoj Gradiški Franko Vidović ocijenio je konstruktivnim, a na upit novinara potvrdio je svoju zainteresiranost da se kandidira za gradonačelnika Šibenika na lokalnim izborima. “Moja obaveza kao građanina, kao čovjeka i političara je da napravim nešto za svoj grad”, rekao je Vidović.

Novinari su tražili od Arsena Bauka komentar današnjeg prosvjeda A HSP-a u Zagrebu, završenog ustaškim pozdravom predsjednika stranke i prosvjednika, nakon čega je stranački čelnik uhićen. Bauk je rekao da je legitimno prosvjedovati u skladu sa zakonom, a ako se izađe izvan ustavnih i zakonskih okvira, postoje sankcije. “U svakoj zemlji ima minornih političkih stranaka, tako ima i u Hrvatskoj. AHSP je jedna od njih, to je ukras demokracije. Ako izađu izvan ustavnih i zakonskih okvira za to postoje jasne političke i pravne sankcije”, rekao je Bauk.

Komentiraj