HINA/ Denis CERIĆ

BAUK “Izjava Milorada Pupovca mi je nevjerojatna”

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk gostovao je na N1 televiziji gdje je komentirao aktualnu političku situaciju.

“Dakle, ako član SDP-a izađe iz stranke i kaže da je spreman pod nekim uvjetima podržati Vladu koju čini HDZ, vjerojatnije mi je da ga je netko iz HDZ-a nagovorio za to,” komentirao je Bauk slučaj Zdravka Ronka koji je izašao iz SDP-a, dodavši kako je Ronkov slučaj sličan onom Tomislava Sauche.

“Tada je Saucha podržao samo ministra Marića, onda i Vladu, sad je ušao u klub koji podržava Vladu. Kolega Mrsić je jasnije govorio da HDZ njegovu ruku neće imati, kolega Žagar isto. Ronko nije,” izjavio je Bauk.

Bauk je također izjavio kako nema nevjerodostojnosti u SDP-u.

“Što se tiče nas i naše vjerodostojnosti, ja u SDP-u zadnjih godina nisam vidio neki veliki ideološki sukob i prijepor. Imamo jasno vrijednosne stavove o ljudskim pravima, o pravima manjina, pojavama disriminacije. Prema tome, u tom dijelu naša vjerodostojnost ne može biti upitna.”

Izjavu Milorada Pupovca koji je SDP-u poručio da će im dati izbore ako žele, Bauk je nazvao “nevjerojatnom”.

“Ta izjava mi zvuči nevjerojatno. OK, neka izađe iz Vlade pa će Vlada pasti. Ako želi dat izbore, neka ih da,” izjavio je naglasivši kako je to klasično Pupovčevo ponašanje.

“Ne ponaša se ništa drugačije od toga kako se uvijek ponašao. Mi u vrijednosnim stajalištima dijelimo dosta slične stavove. Nemamo problema izreći kritiku zbog ideoloških stvari, pravama manjina. On po našem mišljenju previše tolerira Vladino koketiranje s ultradesnim ili desnijim dijelom političkog spektra,” izjavio je Bauk, dodavši kako se ipak s Pupovcem može vidjeti u nekoj koaliciji u budućnosti.

“Ako tada bude u parlamentu, ako bismo se dogovorili, a mislim da bismo se mogli… Gospodin Pupovac ne iznosi stavove koji bi nama bili neprihvatljivi kao Hasanbegović, Glasnović i drugi,” zaključio je Bauk.

 

Komentiraj