Bauk i Hajdaš Dončić očekuju ‘dostojanstvenu kampanju’ za predsjednika SDP-a

Goran Stanzl/PIXSELL

Članovi Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk i Siniša Hajdaš Dončić poručili su u petak da očekuju ‘mirnu i dostojanstvenu kampanju’ za novog predsjednika stranke, koja formalno počinje sutra nakon što Glavni odbor službeno utvrdi listu kandidata.

Očekujem da će kampanja biti u okvirima demokratskih, korektnih i drugarskih odnosa kakvi bi trebala vladati u stranci, izjavio je Bauk novinarima uoči sjednice Predsjedništva SDP-a koje bi  trebalo verificirati odluke izborne komisije  i pripremiti materijale za Glavni odbor stranke koji će se održati u subotu.

I Hajdaš Dončić rekao je kako očekuje da kampanja prođe mirno i dostojanstveno nakon što je Središnja izborna komisija (SIK) SDP-a jučer utvrdila valjanost svih osam kandidatura.

Na listi su  kandidati Davor Bernardić, Orsat Miljenić, Ranko Ostojić, Tonino Picula, Vesna Škulić, Karolina Leaković, Gordana Sobol i Domagoj Hajduković., a u subotu je treba još objaviti Glavni odbor nakon čega kreće formalna kampanja za unutarstranačke izbore, 19. studenoga.

Upitan o tenzijama oko prikupljanja potpisa potpore između kandidata Davora Bernardića i saborskog zastupnika Ivana Klarina, Bauk je ustvrdio kako ta “priča o skupljanju potpisa s formalne strane nije bitna, jer je neupitno da svi kandidati imaju dovoljno (više od tisuću) potpisa potpore”.

“Smisao  je prikupljanja potpore da se skupi dovoljan, a ne najveći broj potpisa. Što se tiče  političkih konotacija broja prikupljenih potpisa, neka se kandidati međusobno raspravljaju”, rekao je Bauk.

Komentiraj