HINA

BAUK HASANBEGOVIĆU ‘Agrokor je osnovan ’76, ne ’41 pa smo zaključili da vas neće zanimati’

U Saboru je u tijeku rasprava o osnivanju istražnog saborskog Povjerenstva na Agrokor. Najprije je SDP-ov Arsen Bauk predstavio Povjerenstvo na što se nekoliko zastupnika javilo za repliku.

Među njima je bio i zastupnik Hasanbegović.

“Sastav Povjerenstva je rezultat obiteljsko stranačkog dogovora. Pozvani smo minutu do 12 da nam se priopći sastav bez zahtjeva da iskažemo mišljenje. Pozivam predlagatelje da dopune prijedlog tako da u Povjerenstvo razmjerno uđu predstavnici svih zainteresiranih zastupničkih Klubova ili ćemo u protivnom Povjerenstvo držati obiteljskom farsom dvojice statista koji su prihvatili imati ulogu statista”, rekao je Hasanbegović i dodao kako je ovo udžbenički primjer sukoba interesa.

“Predlažem vam da u Povjerenstvo kao vanjske suradnike imenujete Todorića, Perkovića i Mustača”, zaključio je.

Na njegovo izlaganje bilo je osam replika, a između ostalih, replicirao mu je i Arsen Bauk koji se osvrnuo na nezadovoljstvo sastavom Povjerenstva koje je izrazio Hasanbegović.

“Gospodine Hasanbegoviću, mi smo razmišljali o tome hoćete li biti član Povjerenstva, ali Agrokor je osnovan ’76, ne ’41 pa smo zaključili da vas neće zanimati”, rekao je.

U svojem izlaganju je i Lovrinović odgovorio Hasanbegoviću rekavši da njega ne zanima Povjerenstvo za imenovanje svih ulica i trgova u Hrvatskoj, ali ako ikada dođe do osnivanja takvog Povjerenstva, da će njega predložiti za predsjednika tog Povjerenstva.

Komentiraj