HINA/ Denis CERIĆ

BAUK “Cilj zahtjeva za opozivom je dovesti Plenkovića u Sabor”

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk u petak je novinarima rekao da je cilj SDP-ovog zahtjeva za opozivom Vlade dovesti premijera Andreja Plenkovića u Sabor kako bi odgovorio na pitanja o Agrokoru.

bauk je povrdio da prijedlog u proceduru upućuju s 31 potpisom zastupnika, a svoje su potpise na prijedlog dali predstavnici HSS-a, IDS-a, GLAS-a, Živog zida, Promijenimo Hrvatsku, SDP-a , a očekuju i nekoliko potpisa Mosta. Najavio je i da će prijedlog u roceduru upititi do kraja dana ili u ponedjeljak. Bauk je naglasio kako u ovom trenutku nema indicija da bi netko iz vladajuće većine mogao glasati za njihov prijedlog, ali navodi kako je njihov cilj dovesti premijera u Sabor kada već nije došao na njihov ‘pristojan poziv da ih uvjeri u genijalnost ugovora kojeg je potpisao Ante Ramljak’.

“Za razliku od drugih zahtjeva za opoziv koji su imali za cilj i uspjeli su stvoriti pukotine u vladajućoj većini, ovaj prijedlog je došao temeljem odbijanja premijera da dođe u Hrvatski sabor i obrati se u vezi najnovijih događaja u aferi Agrokor, i ovo je jedini poslovnički način da ga prisilimo da u Saboru odgovori zastupnicima na neka pitanja”, rekao je Bauk.

Kazao je da nisu tražili potpise zastupnika vladajuće koalicije, ali ‘ako se netko baš bude trsio da potpiše neće mu slomiti ruku’. “Iz jučerašnjeg obraćanja gospodina Milorada Pupovca, ali i današnje izjave Darinka Kosora na radiju vidi se da nisu zadovoljni potezom gospodina Ramljaka. No, premijer ili gospođa Martina Dalić mogli su jučer doći u Sabor i objasniti nam kako je to super, a to nisu napravili pa će morati na ovaj način”, zaključio je Bauk.

Komentiraj