Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk izjavio je u petak da, ako istražno povjerenstvo za Agrokor ne bude osnovano danas, sigurno će biti u srijedu.

Bauk je novinarima rekao da su na sjednici Kluba zastupnika analizirali što točno znači zahtjev HDZ-a da u istražnom povjerenstvu za Agrokor ne budu bivši ministri. “Još ćemo provesti dodatne konzultacije o tome hoćemo li pristati na taj uvjet”, dodao je.

Upitan je li najveći problem Gordan Maras, Bauk je odgovorio da iz perspektive SDP-a nije, a iz perspektive HDZ-a trenutačno je to najveći problem, ali, kaže, “možemo im mi priuštiti i veći problem”.

Nije htio potvrditi hoće li SDP-ov prijedlog za člana povjerenstva biti Franko Vidović te je dodao kako se još čeka prijedlog Mosta i neki dogovori proceduralne naravi.

Ako glasovanja iz tehničkih razloga ne bude danas, u srijedu će ga sigurno biti, uvjeren je Bauk jer će se do tada SDP sigurno dogovoriti s HDZ-om i ostalim strankama.

Nakon konzultacija Klub zastupnika SDP-a sjednicu nastavlja u 11 sati, kada će donijeti konačnu odluku koje će članove predložiti u povjerenstvo.

Komentiraj