Patrik Macek/PIXSELL

BATINIĆ “Svaka akcija rađa reakciju”

Predsjednik kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić komentirao je jutros u ‘Novom danu’ N1 televizije sinoćnji istup saborskog zastupnika Milorada Pupovca na izlaganje Hrvoja Zekanovića.

Nakon rasprave o vjerodostojnosti potpisa za referendum koje je prikupljala inicijativa “Narod odlučuje” te toga sabotira li Vlada taj referendum kako bi zaštitila vlastite interese i određene skupine u društvu, a obmanula javnost, istupio je Milorad Pupovac.

“Kao što smo čuli danas ovdje, i prošlo je kao da nitko ništa nije rekao, a sve veliki kršćani, sve iznimni katolici i hrvatski suverenisti, koje ugrožavaju pederi, Srbi i ne znam tko drugi! A tko ih ugrožava? Oni sami! Neostvareni, neiživljeni pederi! U moralnom i svakom drugom smislu te riječi! Neostvareni Hrvati koji nisu u stanju shvatiti da im nisu Srbi koji su ostali živjeti u Hrvatskoj i koji predstavljaju Srbe problem, problem su oni sami. Ne znaju tko su, što su, kuda će i kako sa sobom. Pa tako kao što su jučer pljuvali po Beogradu, danas pljuju po Bruxellesu. A sebe nikako da pogledaju tamo gdje se treba pogledati – u očima drugih ili u ogledalu”, rekao je, između ostalog, Pupovac.

Batinić kaže kako svaka akcija rađa reakciju. Dodaje kako apsolutno podržava institut referenduma, ali ga žalosti što je bačena mrlja na demokratsko pravo građana i to što su, kaže, povrijeđeni svi građani koji su u dobroj vjeri htjeli izraziti svoje mišljenje. Za Hrvoja Zekanovića, na čiji je istup reagirao i Milorad Pupovac kaže kako se on ili ne može kontrolirati ili naprosto tako misli. Njegove izjave smatra neprimjerenima i ne slaže se s njima.

“Akcija rađa reakciju, tako je bilo i jučer, nije se raspravljalo o meritumu, o izvješću Vlade o skupljenim potpisima referendumskih inicijativa”, rekao je Batinić.

Komentiraj