BATINIĆ: “Štrajk u školama nije naš problem, organizirali su ga sindikati”

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić u četvrtak je u Saboru komentirao najavu povećanja plaća državnim i javnim službenicima za 6,12 posto.

“Ono što smatramo da je prošlo ispod radara javnosti, a bitno je i jednako važno, ići će se u analizu koeficijenata složenosti i to podrazumijeva reviziju, mislim da je to čak i važnije od ovog povećanja. Smatram da je ovo prilika i nepravde koje jesu počinjene prosvjeti i učiteljima da se korigiraju”, kazao je Batinić novinarima.

Dodao je kako će se i dalje zalagati da u prosvjeti budu veće plaće i da se isprave koeficijenti. “Smatram da je ova odluka plod promišljanja premijera, ali i onoga na što smo dugi niz mjeseci ukazivali”, rekao je.

Upitan što je sljedeće što će HNS uvjetovati Vladi, Batinić je rekao: “HNS ne uvjetuje, mi razgovaramo.”

Štrajk u osnovnim i srednjim školama, kaže Batinić, nije problem HNS-a. “Štrajk su organizirali sindikati i oni će odlučiti kad će prestati. Štrajk nije bio pitanje, tema niti naš problem”, rekao je Batinić i pozvao sindikate da razgovaraju s Vladom. “Razumijem i sindikate, ali i oni moraju razumjeti premijera. On je najavio, time je otvorio poziciju da se ide u razgovore, pregovore i dogovore”, objasnio je.

Naglasio je kako će HNS glasati protiv opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića. “Činjenica je da u zdravstvu postoje problemi i ne rješavaju se dinamikom kojom bismo htjeli, ali mi nismo preuzeli taj resor pa ne mogu ni komentirati”, zaključio je.

Komentiraj