Batinić pozvao Milanovića da bude kandidat liberala, a ne socijaldemokrata

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić pozvao je u srijedu Zorana Milanovića da na predsjedničkim izborima bude kandidat liberala, a ne socijaldemokrata. Naime, Batinić smatra da bi bivši predsjednik SDP-a s liberalima imao veće šanse.

“Milanović je mnogo puta, i dok smo bili u koaliciji, kazao da je liberal. Ja mu vjerujem, jer je svojim stajalištima iskazivao da je više liberalna nego socijaldemokratska opcija”, rekao je Batinić novinarima u Saboru. “Govorim u svoje ime, ali većeg dijela članstva, kada kažem da bih Milanoviću predložio da prihvati da ga mi kao liberali predložimo za kandidata za predsjednika Republike. Mislim da bi imao daleko veće šanse nego da je kandidat socijaldemokrata”, poručio je.

Komentirao je i HSLS-ov poziv na ujedinjavanje liberalne scene za predsjedničke izbore, napomenuvši da je “HNS i prije nego što se krenulo u pretkampanju za europske izbore slao poruke da je vrijeme da se u Hrvatskoj ujedini liberalna scena jer je disperzija velika”. Pojasnio je da pritom misli na sve stranke liberalnog spektra, od novoosnovanih stranaka, poput Pametno, GLAS-a, IDS-a, Reformista, HSLS-a.

Poziv na okrupnjavanje liberalne scene po njemu nije HNS-ov vapaj u pomoć jer su na europskim izborima shvatili da ne mogu samostalno. “Dobili smo preko 2,6 posto glasova, što je daleko najviše od svih liberalnih opcija”, kaže Batinić.

Komentiraj