HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

BATINIĆ “Oduka Predsjedništva HNS-a nije konačna, nju donosi Središnji odbor”

HNS-ov saborski zastupnik Milorad Batinić u srijedu je novinarima rekao da jučerašnja odluka Predsjedništva stranke o koaliciji s HDZ-om nije konačna. Konačnu odluku, kaže, donosi Središnji odbor.

Batinić je novinarima rekao da ne zna kako će Središnji odbor odlučiti i da je moguće da će njihova odluka biti drugačija.

Sjednica Središnjeg odbora započinje danas u 17 sati, a na njoj će biti donesena konačna odluka o suradnji HNS-a i HDZ-a. Središnji odbor HNS-a ima 130 članova.

Podsjetimo, Predsjedništvo HNS-a u utorak je na sedmosatnoj sjednici odlučilo da stranka neće ući u koaliciju s HDZ-om kod preslagivanja Vlade, a Ivan Vrdoljak podnio je ostavku na mjesto predsjednika stranke i sve političke funkcije.

“Nakon duge rasprave na Predsjedništvu bilo je apsolutno vidljivo da će se stranka podijeliti. Ja to nisam želio dozvoliti i odlučio sam predložiti Predsjedništvu da HNS ne ide u Vladu s HDZ-om i da podnosim ostavku na sve političke funkcije”, rekao je sinoć Vrdoljak novinarima ispred HNS-a.

Protiv suradnje s HDZ-om bilo je pet istaknutih HNS-ovca – Anka Mrak-Taritaš, Vesna Pusić, Goran Beus Richembergh, Nada Turina Đurić i Andro Vlahušić. Mrak Taritaš prethodno je najavila da će u slučaju koalicije s HDZ-om napustiti stranku.

Komentiraj