HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

BATINIĆ “Lijepa lista želja, ali nemamo vremena ni novca”

Predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata (HNS) Milorad Batinić ocijenio je u ponedjeljak da su mjere populacijske politike koje je predstavila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović  “lijepa lista želja, ali da nema vremenskih i financijskih okvira”.

 

“Demografske mjere predsjednice RH većim su dijelom lijepa i pozitivna lista želja, no svi moramo biti svjesni da novac ne raste na stablima. U predstavljenim mjerama nema nažalost ni vremenskih rokova ni financijskog okvira”, rekao je Batinić, čiju je izjavu prenio HNS.

Poručio je kako HNS zna da svaka mjera zahtijeva sinergiju struke i politike te političku odgovornost.

“HNS, što kroz aktivnu ulogu u Vladi RH, što kroz dva resora za koja je direktno zadužen, zna da svaka mjera – bilo da je primjerice riječ o subvencioniranju kredita za mlade, što je dovelo do rađanja gotovo 200 beba u tim obiteljima ili o ulaganju milijarde kuna u 1000 hrvatskih znanstvenika koji će zbog toga ostati u Hrvatskoj – zahtijeva sinergiju struke i politike te političku odgovornost”, izjavio je Batinić u povodu danas predloženih mjera populacijske politike predsjednice države Kolinde Grabar-Kitarović.

Komentiraj