Batinić kaže da HNS na parlamentarnim izborima želi pet do sedam mandata

HNS-ov saborski zastupnik Milorad Batinić u srijedu je za N1 komentirao aktualne događaje.

Na pitanje o tome hoće li svi HDZ-ovci stati uz ministricu Divjak, Batinić kaže: “Nadam se i vjerujem kolege iz HDZ-a neće upasti u SDP-ovu klopku jeftinog i smješnog politikanstva. Očekujem da će podržati Vladu i odluku Vlade. Ono što očekujemo jest da će biti više glasova za ministricu nego za njezin opoziv. Želimo obrazovanje i budućnost svoje djece i unučadi prepustiti profesorici, znastvenici i ministrici Divjak”, rekao je Batinić i dodao kako ga nikako ne bi trebalo prepustiti jeftinom politikanstvu kakvo provode SDP i ostali, poput Pernara i Grmoje.

Dodao je da ako se ministrici Divjak iskaže nepovjerenje, HNS više neće biti u Vladi. Na pitanje je li se HNS propustio jasnije distancirati od Milana Bandića, te može li im on postati teret, Batinić je rekao kako je HNS u ovu koaliciju ušao zbog reformi, te prvenstveno istaknuo sve pozitivne pomake koji su se dogodili otkako su postali dio vladajuće većine poput reforme obrazovanja, POS-ovih stanova kao demografske mjere rješavanja stambenih pitanja za mlade, te poreznu reformu kojom je rasterećeno gospodarstvo.

“Nas zanimaju sadržaji i reforme, nemamo namjere komentirati odnose među političarima jer to građane ne zanima, njih zanima kako da im konkretno bude bolje. Da krenemo od GUP-a, ministar Štromar je napravio ono što je u njegovoj nadležnosti, tu nemam komentara. Što se Milana Bandića tiče, ja bih mu savjetovao da rješava probleme Zagrepčana, od smeća od GUP-a, a da manje vodi brigu o obrazovnoj reformi”.

batinić kaže kako ga ankete, koje HNS-u daju oko oko 1,7 posto podrške, ne zabrinjavaju. Kaže kako je cilj HNS-a na parlamentarnim izborima pet do sedam mandata.

Predsjednika SDP-a Davora Bernardića Batinić ne vidi kao potencijalnog premijera. “Ne, posebno ne nakon što je u izbornoj noći govorio prije novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića. To me podsjeća na onu priču ‘Kako je Grinch ukrao Božić’. Mislim da je njegov govor bio neprimjeren trenutku, a općenito, slušajući ga u Saboru, ne vidim ga ni kao predsjednika SDP-a, ni kao predsjednika Vlade”.

Komentiraj