Bašić: “Nisam u KB Dubrava došao nikoga smjenjivati, nema tu političke igre”

Novi šef Upravnog vijeća KB Dubrave i dosadašnji državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić u petak je za N1 komentirao stanje u ovoj bolnici.

Poručio je da on ovdje nije došao nikoga smjenjivati, niti je bila ideja Vlade da nekome na ružan način kaže ‘sječemo glave’. Istaknuo je da inspracija Ministartstva u bolnici nije našla velike propuste. “Našli su minorne propuste koji nisu vitalno ugrozili živote pacijenata. Ogroman problem je trenutačni priljev velikog broja bolesnika”, kazao je.

“Kao što sam rekao, manjak medicinskog osoblja je u cijeloj našoj zemlji odavno. Ova Vlada odnosno Ministarstvo pokušavaju izbalansirati maksimalno od mogućega. Nisu nestale ostale bolesti i tim bolesnicima se mora pružiti skrb. Pokušavamo izbalansirati da covid pozitivni i covid negativni bolesnici dobiju jednaku skrb”, dodao je.

Upitan zašti je smijenjeno Upravo vijeće, kaže da u izvješću Ministarstva stoji da je utvrđena jedna neharmoničnost između koordinatora kriznog stožera i uprave bolnice. “Upravo taj nesklad može potencijalno ugroziti ili smanjiti skrb bolesnika u budućnosti. Da se to ne bi dogodilo, reagiralo se promptno”, kazao je Bašić.

Uvjeren je, dodaje, da u toj smjeni nema nikakve igre. “Ovo Ministarstvo i Vlada, jedini nam je cilj da se brinemo za naše bolesnike i stanovništvo i tu politike nema”, rekao je.

“KB Dubrava je zamišljena u slučaju najveće nedaće da postane cjelokupna covid bolnica. Nažalost, očekujemo vrlo brzo da će broj covid pozitivnih prerasti sadašnje pacijente i da ćemo morati ovu glavnu zgradu pretvoriti u zgradu za covid pacijente. Oko 80 pacijenata je u zgradi koji su covid negativni. Ako zahtijevaju nastavak liječenja, bit će prebačeni u neku drugu zagrebačku bolnicu”, objasnio je.

 

Komentiraj