BAŠIĆ: ‘Ministarstvo turizma zakonima želi olakšati poslovanje’

FaH

Ministarstvo turizma ove godine će se usredotočiti na deregulaciju propisa koji otežavaju poslovanje u turizmu te priprema izmjene zakona kojima će olakšati poslovanje, kazao je u srijedu glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić na otvaranju Međunarodnog sajma GAST u Splitu.

Govoreći o zakonima na čijim se izmjenama radi, Bašić je spomenuo zakone o pružanju usluga u turizmu, o turističkim zajednicama te turističkom zemljištu, kojeg je označio iznimno važnim za daljnje iskorake u investicijama.

“Bez investicija nema kvalitete u turizmu, a ove se godine, kako su pokazale naše ankete, u turizam ulaže 800 milijuna eura, od čega oko 500 milijuna privatni, a 300 milijuna javni sektor”, kazao je Bašić.

Najavio je kako se i ove godine očekuje porast dolazaka i noćenja turista u Hrvatskoj u odnosu na prošlu, pogotovo iz Italije, Velike Britanije i Njemačke.

Na pitanje novinara hoće li do početka ljetnog dijela sezone biti izabran novi direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, odgovorio je da je taj izbor “procedura” te kako se očekuje da će do ljeta biti poznat novi direktor.

Komentiraj