Bašić: “Cijela KB Dubrava postaje Covid bolnica”

Nakon završene inspekcije u Kliničkoj bolnici Dubrava, smijenjeno je Upravno vijeće. Predsjednik novog upravnog vijeća je Silvio Bašić koji je za Dnevnik HRT-a najavio najnovije planove i ciljeve novog Upravnog vijeća.
“Moj prvi potez je odavno počeo, kad sam došao u bolnicu u 2008. godine. Trudio sam se podići kvalitetu pružanja usluge našim bolesnicima kao i velika većina zdravstvenih djelatnika”, rekao je Bašić u Dnevniku HTV-a.

Na pitanje hoće li smijeniti ravnatelja bolnice rekao je da zadatak novog UV nije da smijenjuje.

“Nije zadatak da skidamo glave nego da omogućimo djelatnicima perjanice hrvatskog zdravstva, a to je KB Dubrava, da i dalje maksimalno profesionalno pružaju adekvatnu skrb našim bolesnicima. Ako bude potrebe poduzet ćemo sve potrebne mjere”, rekao je Bašić.

“Nisu bitne formalne odluke nego da o tome vodimo računa i o bolnici i o bolesnicima koji nisu bolesni od Covida”, dodao je.

Rekao je da liječnika, a posebno medicinskih sestara nedostaje u cijeloj zemlji, pa tako i kod njih kao i u drugim bolnicama.

“Pokušavamo napraviti najviše što možemo. U procesu je pojačanje kadrova, dolaze i sestre i liječnici”, rekao je.

Dodao je da cijela KB Dubrava postaje Covid bolnica.

“To će biti on onog trenutka kada kapaciteti za Covid-bolesnika budu premali”, rekao je.
Onima koji smatraju da koronavirus nije opasan rekao je kako ih moli da dođu volontirati u KB Dubrava i uvjere se iz prve ruke.

Komentiraj