Bartulica: “Premijer interese hrvatske podređuje svojoj želji da udovolji Europskoj komisiji”

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica ustvrdio je u četvrtak da se situacija s cjepivom pretvara u geopolitičku priču, a premijera je kritizirao jer “hrvatske interese podređuje svojoj želji da udovolji Europskoj komisiji”.

“Rasplet situacije s cjepivom pokazuje da se to pretvara u geopolitičku priču. Jučer smo čuli kako je premijer Andrej Plenković promijenio smjer nakon najave ministra zdravstva Vilija Beroša da će HALMED razmotriti odobravanje ruskog cjepiva, i to odbio. Javnost treba znati da premijer naše vitalne interese podređuje svojoj želji da udovolji Europskoj komisiji”, ocijenio je Bartulica u izjavi novinarima.

Izjavu Ursule von der Leyen također treba gledati u tom kontekstu jer ona štiti sebe budući da je u velikoj političkoj nevolji zbog nesnalaženja u ovoj situaciji, istaknuo je. “Njezina izjava oko ruskog cjepiva je u službi njezina opstanka. Ako je premijer već odlučio slušati nekoga izvana, mislim da krivu Njemicu sluša i bilo bi bolje da se usmjeri prema onome što radi njemačka kancelarka Angela Merkel, a manje prema onome što se događa u Komisiji pod vodstvom von der Leyen”, kazao je.

Premijer Plenković nije u stanju donositi hrabre odluke o ključnim pitanjima, i to izaziva veliku zabrinutost, mišljenja je Bartulica.

Često za oporbu kaže da su populisti, međutim, ovo što smo čuli oko najave mogućnosti jednokratne pomoći umirovljenicima isto je čisti populizam uoči lokalnih izbora. Trebamo više gledati što premijer Plenković radi, a manje ove dnevne spinove koje nudi hrvatskoj javnosti, zaključio je.

Komentiraj