Arhiva Baromusa

BaRoMus Festival 11. put u Rovinju

  • BaRoMus Festival održava se već 11 godina pod vodstvom Domagoja Terzića
  • Festival tradicionalno u goste dovodi međunarodno priznate umjetnik

 

BaRoMus Festival tradicionalno u goste dovodi međunarodno priznate umjetnike. Festival se održava već jedanaestu godinu pod vodstvom umjetničkog ravnatelja i idejnog začetnika Domagoja Terzića i u organizaciji Europskog centra za kulturu iz Rovinja. Programska intencija festivala je kvalitetno spajanje i sukobljavanje tek naizgled udaljenih svjetova stare i suvremene glazbe.

BaRoMus Festival vođen krilaticom “Barok: jučer-danas-sutra” istražuje mrežu podudarnosti između pojedinih stilova suvremene glazbene kulture i onih koji su obilježili razdoblje baroka u glazbi. S polazištem u bogatoj baroknoj glazbenoj literaturi, festival posjetitelje vodi u prostor u kojem se sugestivnoj glazbenoj priči o prošlim vremenima suprotstavljaju suvremena suzvučja.

Festival je otvoren nastupom Varaždinskog komornog orkestra, a nastupit će i Gudački kvartet Porin s programom “After Baroque”. U nastavku koncertnog ciklusa gostuje AccoDuo kojeg čine Miran Vaupotić (bajan) i Ivana Levak Vaupotić (bajan) s programom “Baroque, Buttons & Bellows”.

Papandopulo kvartet saksofona i Lidija Mravunac Fabijanić (čembalo) donose program “Sax Goes Baroque”, a ansambl Camerata Garestin predstavit će se programom “Fiori Musicali”. Koncertna sezona u režiji 11. BaRoMus Festivala zatvara se programom “Baroque Landscapes II” i koncertom ansambla X – Arte kojeg čine Monika Leskovar (violončelo), Sreten Krstić (violina), Dani Bošnjak (flauta), Srđan Berdović (lutnja) i Krešimir Has (čembalo).

Komentiraj