BARIŠIĆ IZNIO OBRANU: “Sve što sam radio, radio sam po Sanaderovu nalogu”

Mladen Barišić na zagrebačkom Županijskom sudu počeo je s iznošenjem obrane u aferi Fimi media.

Barišić je na sudu rekao da će iznijeti svoju obranu, ali da neće odgovarati na ničija pitanja, osim na pitanja svoga branitelja.

Istaknuo je da je više puta u USKOK-u davao iskaze i da je govorio o povezanosti s Ivom Sanaderom i načinom kako se financirao HDZ. “Moj put u HDZ-u je počeo 2003. kada me Sanader imenovao rizničarem. Nitko od nas u stranci, osim predsjednika HDZ-a, nije imao bilo kakve ovlasti odlučivanja financijske prirode, pa tako ni ja”, rekao je i dodao da nikada nije ništa potpisao. Naglasio je da je sve što je radio bilo po nalogu i uz suglasnost predsjednika stranke.

“Predsjednik stranke nije dopuštao samovolju i događanja bez svog odobrenja. Ja sam sve predano radio, što mi je bilo rečeno, jer Sanader je bio i šef stranke i premijer. Bio sam predan i odan i ni na kraj pameti mi nije bilo da nešto nije valjalo u tom našem poslu, posebno jer je to bilo prije Zakona o financiranju političkih stranaka”, nastavio je Barišić dodajući kako je vjerovao da su radili dobro za stranku.

“Sanader je pred ljudima govorio da sam njegov specijalac. Mi smo se družili do te mjere da smo Vladinim avionom putovali u München na utakmicu, isto smo išli na utakmicu u Berlin, tu smo bili u posjetu i Angeli Merkel. Hoću reći, njegova obitelj, brat i ministri išli su charter avionom, a mi smo išli Vladinim avionom. Samo iz toga se može vidjeti u kakvim smo odnosima”, komentirao je svjedočenje nekih koji su govorili da Barišić i Sanader nisu bili u dobrim odnosima, prenosi N1.

“On sam je govorio da sam mu prijatelj, meni je to bila čast. Kod primopredaje vlasti Jadrani Kosor, u kabinetu, ja sam bio treći čovjek pri tome”, rekao je.

Na kraju je kazao da je sve bilo transparentno i da se sve znalo. ” Sve što mi se inkriminira, za sve to stvorile su su se navike za određivanje određenog posla, da je to bilo uigrano, ustaljeno, nije bilo pitanja, podpitanja”, rekao je Barišić.

Komentiraj