Barcelona do 2021. očekuje milijardu eura prihoda

epa

Španjolski nogometni velikan Barcelona ove sezone imat će 960 milijuna eura prihoda, a čelnici kluba očekuju kako će do 2021. godine premašiti milijardu eura prihoda.

Čelnici katalonskog velikana su objavili kako ove sezone očekuju rekordnih 960 milijuna eura prihoda, te 929 milijuna eura rashoda, a nakon plaćanja poreza klubu bi trebalo ostati 11 milijuna eura zarade.

Vodstvo kluba je objavilo kako je klub u protekloj sezoni uprihodio 914 milijuna eura, a čista zarada je iznosila 32 milijuna eura. Na Camp Nou se nadaju kako će do 2021. prihodi biti veći od milijardu eura.

“Ove sezone očekujemo veće prihode, ali i planiramo potrošiti više. Međutim, ono što radimo nikada neće ugroziti uspješnu izvedbu kluba”, izjavio je glasnogovornik Josep Vives.

U Barceloni su odlučili i promijeniti grb od iduće sezone. Bit će to 11. promjena grba u povijesti, a posljednju su imali 2002. godine.

“Postojeći zaštitni znak kluba će se malo promijeniti kako bi mu dali moderniji izgled,” poručila je uprava. Novi dizajn moraju glasanjem prihvatiti svi članovi kluba, međutim predviđa se kako oko toga neće biti problema.

U novom grbu neće biti poznate klupske kratice FCB niti ikakvog natpisa. Povećana je lopta na sredini, a crveno plavih linija je manje i proširene su. Sve ostalo na grbu ostat će kao i do sada.

Komentiraj