Barbie lutka nalik astrounautkinji Samanthi Cristoforetti prolazi pripreme za svemirsku misiju

Screenshot YouTube

Barbika u verziji talijanske astrounautkinje Samanthe Cristoforetti lansirana je na letu u bestežinskom stanju kako bi nadahnula djevojčice da razmisle o karijeri u istraživanju svemira te općenito o STEM području.

Da bi obilježio tjedan svemirske šetnje od 4. do 10. listopada, koji je ove godine posvećen ženama u svemiru, proizvođač igračaka Mattel Inc. surađivao je s Europskom svemirskom agencijom (ESA) i Samanthom Cristoforetti koja se priprema za svoju iduću misiju na Međunarodnoj svemirskoj stanici u travnju.

Kao dio projekta, lutka nalik Cristoforetti na izvjestan način slijedi pripreme koje svaki astronaut prolazi uvježbavajući se za let misiju u svemiru, putujući i plutajući na letu u bestežinskom stanju iz baze ESA-e u Njemačkoj.

“Lutkica Samantha već je bila na paraboličnom letu pa već ima neko iskustvo s bestežinskim stanjem”, kaže 44-godišnja Cristoforetti u videoporuci.

“Doista se nadam, uspijemo li pobuditi neko oduševljenje u djevojčica… možda … će te snimke zapaliti iskru u srcima nekih od njih i to će biti čudesno”.

Barbika ne samo da prolazi pripreme već svoje iskustvo dijeli i s pratiteljima na svojoj web stranici, a prihodi projekta Samantha Cristoforetti Barbie doll donirat će se organizaciji Žene u svemiru koja će financirati stipendije za studentice.

Komentiraj