Barbara Antolić Vupora kandidatkinja SDP-a za varaždinsku županicu

Predsjednica varaždinske Županijske organizacije SDP-a i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora bit će kandidatkinja SDP-a za županicu Varaždinske županije na nadolazećim lokalnim izborima, izvijestili su u ponedjeljak iz te stranke.

Jednoglasna odluka za kandidatkinju za županicu donijeta je na Županijskom odboru SDP-a Varaždinske županije održanom u ponedjeljak, a kandidatkinja za zamjenicu je dosadašnja zamjenica gradonačelnika Ludbrega Renata Potočnik.

Kako se ističe u priopćenju, Barbara Antolić Vupora dugi je niz godina aktivna u politici Varaždinske županije, aktualna je saborska zastupnica i predsjednica Županijske organizacije SDP-a te poduzetnica.

Renata Potočnik je menadžerica u renomiranoj međunarodnoj tvrtki i aktualna zamjenica SDP-ovog gradonačelnika Dubravka Bilića u Ludbregu u kojemu je, navodi se u priopćenju, „SDP dokazao kako se korektnom i konkretnom politikom s dokazano sposobnim ljudima uspješno vodi i razvija jedan grad“.

„Po istim kriterijima i načelima, SDP Varaždinske županije na čelu s dvije uspješne, poduzetne, vrijedne, a prije svega poštene i odgovorne žene vodit će i županiju sljedeće četiri godine“, ističu iz SDP-a.

Antolić Vupora naglasila je kako je SDP svjestan sve veće potpore, ali i očekivanja birača u Varaždinskoj županiji.

„Stoga sam ponosna što ćemo Renata i ja kao uspješne poduzetnice i radnice s dugogodišnjim aktivnim sudjelovanjem u politici našega kraja, preuzeti odgovornost i u vođenju naše Županije sljedeće četiri godine“, rekla je saborska zastupnica.

Dodala je kako su njihovi rezultati u poduzetništvu i radu, uz političko iskustvo, jamstvo uspješnog budućeg vođenja Varaždinske županije koju, kako ističe, vide kao regiju predvodnicu trenda pozitivnih promjena, hrvatskog sjevera i cijele Hrvatske.

„Svi mi zaslužujemo sigurnost, stabilnost, rast i razvoj, bolju i sigurniju budućnost za našu djecu i unuke“, poručila je Antolić Vupora.

Prioritet će, uz potporu razvoju obrta, malog i srednjeg poduzetništva, biti osiguranje uvjeta za dostojanstvenu starost starijih i sretno, bezbrižno odrastanje najmlađih stanovnika, dodaje predsjednica županijskog SDP-a.

Komentiraj