BANOŽIĆ ‘Svemu što je kontra Grabar-Kitarović, nije mjesto u HDZ-u’

Ministar državne imovine Mario Banožić za N1 televiziju je izjavio kako svima koji su kontra HDZ-ove kandidatkinje na predsjedničkim izborima nije mjesto u stranci.

Nedolazak premijera na skup u Osijeku komentirao je tvrdnjom kako premijer daje potpunu podršku Kolindi Grabar-Kitarović.

Banožić smatra kako Miroslav Škoro do vlasti pokušava doći “Mostovim modelom”, s namjerom ispunjavanja privatnih političkih interesa.

“Kada vidimo da su pojedini ljudi koji su gospodarstvenici, koji su ovdje načeli politiku na način da bi je željeli privatizirali, to uspjeli napraviti s Mostom, upravo dovodeći Vladu u jedno pitanje hoće li igrati kako oni kažu ili ne. Ta se sada igra događa na političkom terenu kao što su predsjednički izbori”, kazao je Banožić.

“Svi oni koji budu protiv Kolinde Grabar-Kitarović za mene nisu članovi HDZ-a i vjerujem da sutra neće niti biti u članstvu”, poručio je ministar, a na upit kako bi reagirao kada bi Ivan Penava bio protiv, podsjetio je da se Penava izjasnio o tome “tko je njegova kandidatkinja”.

“Tako da tu nema dvojbe na ovu temu.”

Upitan čekaju li HDZ “čistke” nakon izbora, Banožić je izjavio da “svemu što je bilo kontra HDZ-ove kandidatkinje” jednostavno nije mjesto u HDZ-u.

“Jedinstvo HDZ-a čine njegov statut i njegove strukture. Tko god to ne može prihvatiti, mislim da mora ići”, zaključio je.

Komentiraj