Banožić: “Predsjednik spominje lupanje prstom u stol, a on kao premijer nije mrdnuo prstom za Hrvate u BiH”

Ministar obrane Mario Banožić ocijenio je u utorak da se predsjednik Republike Zoran Milanović svojim izjavama i vrijeđanjem drugih, pokušava izvući iz vlastitog fijaska zbog svega što je prouzročio Hrvatima u BiH te kako bi mu bilo bolje da prestane zloupotrebljavati vojsku.

“Evidentno je da se Milanović – čovjek s međunarodnim ugledom cirkuskog klauna – svojim izjavama i vrijeđanjem drugih pokušava izvući iz vlastitog fijaska zbog svega što je prouzročio Hrvatima u BiH”, napisao je ministar obrane Banožić u objavi na facebooku.

Dodao je kako je predsjednik Milanović ‘frustriran i gnjevan zbog intervencije visokog predstavnika Schmidta, kao i vanjskopolitičkog uspjeha Vlade i premijera koji se dogodio unatoč njegovom štetočinstvu, uvredama i kidanju svih savezništava’.

“Predsjednik spominje lupanje prstom u stol, a on kao premijer nije mrdnuo prstom za Hrvate u BiH, već je, dapače, i radio protiv njih. Po sličnom obrascu pokušava upravljati i manipulirati vojnim sustavom, a Hrvatske vojske sjetio se tek kada je postao predsjednik Republike”, naveo je Banožić.

Ministar obrane je naglasio kako Milanović već mjesecima vrši pritisak na DORH, “očito naviknut na vrijeme kada je on vodio Vladu” i miješa se u rad onih koji bi trebali raditi neovisno, ocijenio je.

“Umjesto da patološki laže o drugima, bilo bi bolje da počne od samog sebe i prestane zloupotrebljavati vojsku za vlastite potrebe i konstantno kršiti važeće zakonske odredbe”, poručio je Banožić.

 

Milanović o izborima u BiH: “Fijasko! Sramota! Ovo je jedno veliko, drsko, bezobrazno ništa”

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]