Banožić obišao požarište kod Segeta Gornjeg: “U ponedjeljak angažirao najviše protupožarnih snaga u sezoni”

Ministar obrane Mario Banožić obišao je u utorak protupožarne snage koje gase požar kod Segeta Gornjeg. Naglasio je da je u ponedjeljak angažiranio čak 10 protupožarnih naleta i 52 sata naleta, što je najviše u ovoj sezoni.

“Utrošeno je više od 32.000 goriva. Ispušteno je više od dvije tone vode na različita požarišta. Tako pokušavamo zaustaviti sve požare. Jučer su u jednom trenutku bila otvorena tri požarišta. Najveće je bilo u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Otvorilo se i požarište u Drinovcima u Šibensko-kninskoj županiji te Bili brig u Zadarskoj županiji. Uspjeli smo sa zrakoplovnim snagama pokriti sve potrebe požara, a osim toga jedan kanader otišao je i u Tursku u humanitarnu zadaću”, rekao je novinarima ministar Banožić.

Istaknuo je da je u Divuljama 30 vojnika kopnene vojske koji su ondje kao potpora. Na taj način, dodao je, pokazuju sprenost Hrvatske vojske. “Od ove protupožarne sezone imali smo 50 aktivnosti, a od toga 20 u Šibensko-kninskoj županiji, 16 u Splitsko-dalmatinskoj, 11 u Zadarskoj, a bilo ih je i u Primorsko-goranskoj i Dubrovačko-neretvanskoj. Nastojimo djelovati s civilnom zaštitom gdje se god to traži”, poručio je.

Banožić je čestitao svakom hrvatskom vojniku koji je bio uključen u sve zadaće, bilo s kopna ili zraka. “Siguran sam da ćemo ovu protupožarnu sezonu izgurati do kraja, ali i pomoći svim našim zemljama partnerima koje su do sada bile uvijek spremne pomoći nama”, rekao je.

Komentiraj