Banožić: “Ja sam pristojno odgojen čovjek i ne vrijeđam predsjednika”

Ministar obrane Mario Banožić u ponedjeljak se obratio javnosti nakon što je predsjednik Zoran Milanović rekao da se on ne prepire ni s kim i da ministar Banožić mora raditi “ono što mu kažu” te da se “jučer pokazalo da ništa od onog nije istina i da pokušavaju opravdati bijeg od civilizacijske norme da se ne bi slikali sa mnom. U tu se priču upleo vojsku i načelnika Glavnog stožera. To je već ozbiljno”.

Milanović: “O lockdownu ne može odlučiti ni Capak ni Plenković, nego Sabor”

“Ja sam pristojno odgojen čovjek i ne vrijeđam predsjednika”, rekao je ministar obrane Mario Banožić i dodao da nije dobio ni pozive na brifinge koje predsjednik spominje.

Kaže i da stoji kod prethodne dvije isprike te dodaje da je zamolio predsjednika da mu pismeno šalje pozive na brifinge. “Ovdje je riječ o nekim elementima koje ja kao ministar ne bi trebao obrazlagati”, rekao je ministar dodajući da nije odobrio program polaganja vijenaca.

“Ja sam danas istrpio određene uvrede. Čovjek maltretira javnost. Uvlači hrvatsku vojsku u neku marginu. Vojska ima svoj posao”, poručio je Banožić. “Teza da li je netko krpa ili će biti namagarčen, to su više njegova iskustava dok je bio premijer sa svojim ministrom”, kazao je i dodao da predsjednik osjeća nervozu od trenutka kad se pojavila afera Janaf. “Ja nisam odgovoran za Janaf”, naglašava Banožić.

Iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića, podsjetimo, u nedjelju su poslali priopćenje i dokumente u kojem su ustvrdili kako postoji pisana odluka ministra obrane Marija Banožića da se za blagdan Svih svetih zajednički polažu vijenci. Iz MORH-a su pak odgovorili kako Ured predsjednika Republike manipulira javnošću s internom radnom verzijom programa, koji nije usuglašen niti služben.

Ja drumom, ti šumom: nastavljeno nadmudrivanje predsjednika i Vlade zbog vijenaca

Stigao odgovor MORH-a: “Ured predsjednika manipulira javnošću”

Ping-pong priopćenjima: Ured predsjednika: “Ministar obrane svoj posao svodi na nosača vijenaca”

Komentiraj