Banožić iz Vukovara: “Sramota je što Penava nije našao vremena da kao gradonačelnik dođe pozdraviti vojsku”

Tenzije oko popisa stanovništva u Vukovaru nisu se smirile niti tijekom obilježavanja 30. obljetnice Bitke za Vukovar. Premijer Andrej Plenković i vukovarski gradonačenik Ivan Penva i danas su pronašli našin za razmirice. Očito nijedna obljetnica ne može bez sukoba političara. Ministar obrane Mario Banožić za RTL je komentirao današnju situaciju u Vukovaru.

“Do prijedloga je došlo nakon razgovora s Organizacijskim odborom, mi smo podržali događaj. Ovo je bilo potrebno, potrebno je imati datum kada se rat zahuktavao, da se prisjetimo koliko je vojska učinila, koliko je pomogla ostatku Hrvatske”, rekao je ministar i dodao:

“Mi ćemo nastaviti svake godine treće subote u mjesecu rujan obilježiti ovaj dan, a na velike obljetnice da bude kao i danas”, kazao je.

O prozivkama vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave kaže: “Kada govorimo o ratnim zločinima, za ovu Vladu, saborski klub i koalicijsku većinu je prioritet da ratni zločini ne zastarijevaju. Radimo na problemu nestalih, intezivira se potraga. Nažalost, moramo reći da postoje nestali, svi težimo tome da se zadovolji pravda prema svima koji su radili zločin”, rekao je Banožić za RTL.

Na prozivke o tome da se vojarna otvara dva puta, Banoćić odgovara: “Ta interpretacija ne stoji. Završetkom ovog projekta sam rekao da je projekt započeo 2016. godine. A jučer je završen projekt. Sramota je što Ivan Penava nije našao vremena da kao gradonačelnik dođe pozdraviti vojsku. Ja sam od njega očekivao taj minimum kukture, da dođe pozdraviti vojsku”, kazao je ministar obrane.

Komentirao je i borbene zrakoplove, za koje je rekao: “Ovdje je na Vukovar krenulo preko 30 tisuća vojnika JNA. Ovdje je bilo oko 6 tisuća hrvatskih branitelja. Naravno da je modernizacija Hrvatske vojske prioritet. Rafale do kraja godine potpsiujemo, 2024 će biti ovdje”, poručio je Mario Banožić.

Penava prozvao Plenkovića zbog situacije u Vukovaru, premijer mu odbrusio: “Treba politički odrasti”

Ivan Penava: “O kandidaturi za predsjednika Domovinskog pokreta odlučit ću za desetak dana”

Komentiraj