Banožić: “Imam pravo na službeni stan, tražit ću sudsku zaštitu”

Ministar obrane Mario Banožić izjavio je danas kako “ministar ima pravo na službeni stan koji je trosoban ili površinom veći od 60 kvadrata, neovisno o tome živi li s obitelji i gdje mu je prebivalište”, nakon što ga je Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo jer je sam sebi dodijelio stan.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa utvrdilo je u petak da je Mario Banožić, bivši ministar državne imovine, zlouporabio posebna prava dužnosnika donoseći tri odluke, među kojima je i ona kojom sam sebi dodjeljuje državni stan u Gundulićevoj ulici te su ga kaznili sa 7000 kuna.

“Po prijedlogu tvrtke Državne nekretnine u trenutku dodjele službenog stana, navedeni službeni stan bio je jedini adekvatan i raspoloživ”, navodi Banožić u objavi na facebooku.

Unatoč tome što sam po zakonu kao tadašnji ministar državne imovine za to bio ovlašten, dodao je, Povjerenstvo je istaknulo da nisam trebao potpisati odluku o dodjeli na korištenje službenog stana.

“To je jedini krimen, s obzirom na to da ni Povjerenstvo ne spori moje pravo da mi se, kao i drugim dužnosnicima, dodjeli državni stan na privremeno korištenje”, kaže ministar.

Tvrdi da je to i najbolji odgovor onima koji već tjednima provode neargumentiranu hajku nazivajući ga “lopovom” i “bandom”, iznoseći neistine da je prisvojio nešto što mu po zakonu ne pripada.

“Slične odluke Povjerenstva upravni sud već je preispitivao te ću i ja o ovoj odluci zatražiti sudsku zaštitu”, napisao je Banožić.

 

Povjerenstvo: Banožić je zlorabio ovlasti, predlažemo novčanu kaznu

Komentiraj