Banožić: Hrvatska vojska je poslodavac primjeren potrebama mladih ljudi

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku dragovoljnim ročnicima i ugovornim pričuvnicima koji su danas  prisegnuli u vojarni u Požegi istaknuvši da mladi ljudi značajno unaprjeđuju Hrvatsku vojsku, a ona im kroz projekte modernizacije postaje poželjan poslodavac.

“Upravo u mladim ljudima vidimo ključnu snagu i motivaciju za daljnje unapređenje našeg obrambenog sustava jer vjerujemo kako ga mladi ljudi, svojim promišljanjima i vizijama, mogu značajno unaprijediti i ojačati”, ističe ministar Banožić u čestitki.

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi prisegu je danas položilo 56 ročnica i ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju i 15. naraštaj vrhunskih sportaša – ugovornih pričuvnika Hrvatske vojske.

Odanost domovini

Banožić im je poručio da su prisegom dokazali svoju predanost i odanost domovini te im zahvalio što su upravo Hrvatsku vojsku prepoznali kao neodvojiv dio hrvatskog nacionalnog identiteta.

Posebno je naglasio projekte modernizacije Hrvatske vojske koja, opremljena suvremenom tehnologijom, postaje poslodavac primjeren potrebama mladih ljudi, omogućava im napredovanje  i usavršavanje.

“Pozivam vas da svoj put nastavite u Hrvatskoj vojsci te da ju u nadolazećem razdoblju zajedno osnažujemo i razvijamo”, poručio je Banožić ročnicima i pričuvnicima.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner