Pixabay

BANJA LUKA Više uhićenih zbog ubojstva poduzetnika

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u utorak je izjavio da je ubojstvo poduzetnika Slaviše Krunića “ubojstvo s potpisom vlasti” Republike Srpske. Iz MUP-a Republike Srpske potvrdili su tijekom dana kako su priveli više osoba koje istražuju zbog moguće umiješanosti u ubojstvo Krunića.
U pucnjavi koja se jučer kasno navečer dogodila u Glamočanima kod Banje Luke ubijeni su banjalučki biznismen Slaviša Krunić, njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović a u razmjeni vatre smrtno je stradao i Željko Kojović, koji je identificiran kao jedan od napadača.
Prema navodima banjolučkih “Nezavisnih novina” policija je kao osumnjičenika za napad na Krunića uhitila Emilija Baldu koji je kao i ubijeni napadač Kojović osoba s podebljim policijskim dosjeom i ranije je zbog razbojstava bio osuđen na devet godina zatvora.
“Rješavanjem ubojstva doći ćemo i do informacije o čemu se ovdje radi. Gubitak jednog gospodarstvenika velikih kapaciteta je gubitak i za RS”, kazao je predsjednik vlade Republike Srpske Radovan Višković novinarima na Jahorini. Iz veleposlanstva SAD u Sarajevu poručili su kako su “šokirani ubojstvom”.
Slaviša Krunić bio je vlasnik pet uspješnih tvrki koje su zapošljavale gotovo dvije tisuće ljudi, uključujući zaštitarsku agenciju “Sector Security”. Također je bio poznat kao osoba koja je u lošim odnosima s režimom Milorada Dodika
Motiv napada još uvijek nije poznat, a na mjestu događaja u tijeku je policijski očevid.

Komentiraj