Banijcima i njihovim pomagateljima besplatni željeznički prijevoz produžen do 1. listopada

Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestile su u ponedjeljak da se do 1. listopada stanovnicima potresom pogođene Banovine i pripadnicima službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i uklanjanju štete produljuje pravo na besplatan prijevoz.

U skladu sa zaključkom Vlade, HŽ Putnički prijevoz i dalje osigurava besplatan prijevoz stanovnicima pogođenim potresom na području Sisačko-moslavačke županije, volonterima Hrvatskoga crvenog križa, članovima Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnicima ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i uklanjanju štete. Besplatan prijevoz bit će osiguran do 1. listopada 2021., navodi se u priopćenju.

Stanovnici pogođeni potresom na području Sisačko-moslavačke županije ostvaruju pravo na besplatan prijevoz na svim relacijama unutar Republike Hrvatske, a karta će im biti izdana na temelju osobnih dokumenata kojima dokazuju mjesto prebivališta na području pogođenom potresom.

Volonteri Hrvatskoga crvenog križa, članovi Stožera civilne zaštite i HGSS-a te predstavnici ostalih službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i uklanjanju štete imaju pravo na besplatan prijevoz prema Sisačko-moslavačkoj županiji i iz nje, a karta će im biti izdana na temelju službenih iskaznica.

Stanovnici i pripadnici spomenutih službi karte mogu preuzeti na blagajnama ili u vlaku, priopćeno je iz HŽ-a.

Komentiraj