EPA/MONIRUL ALAM

BANGLADEŠ Novi napad mačetama, ubijen sveučilišni profesor

Sveučilišni profesor Rezaul Karim Siddique (58) ubijen je u Bangladešu u napadu koji je sličan brojnim ubojstvima sekularnih blogera i ateističkih aktivista u proteklim mjesecima, prenose agencije.

Siddique je bio profesor engleskog na Sveučilištu Rajshahi na zapadu Bangladeša. Mačetama su ga napali nepoznati počinitelji. U trenutku napada kretao se prema Sveučilištu. Prošle godine četiri utjecajna sekularna blogera također su ubijena mačetama.

Policijski dužnosnici kazali su kkao je Siddique bio uključe u kulturne programe, a u nekadašnjem uporištu islamističke skupine Jamayetul Mujahideen Bangladesh (JMB) Bagmari ptvorio je školu. Pripadnici JBM-a uhićeni su zbog prošlogodišnjeg napada na talijanskog katoličkog svećenika.

Ranije ove godine jedan je student prava na isti način ubijen zbog svojih sekularnih stajališta koje je iznio na Internetu. Zabilježeni su i napadi na pripadnike religijskih manjina. Bangladeš je službeno sekularna država, ali Vlada se na ove napade nije službeno oglasila.

Komentiraj